Dzień | Menu | |
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025 | śniadanie- kanapki z wędliną drobiową, herbata, marchew składniki- chleb orkisz( mąka żytnia ,mąka pszenna, siemie lniane, słonecznik, grys jęczmienny, grys żytni, drożdże, mąka sojowa, błonnik pszenny, serwatka z mleka), herbata, cukier, wędlina Szynka z kurcząt(mięso z kurcząt 90%, woda , skrobia ziemniaczana, sól, przyprawa), masło 83%, obiad- zupa jarzynowa, spagettii z mięsem, ser mozzarella, kompot składniki- ćwiartka z kurczaka, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa,, brukselka, śmietana 18%, ziemniaki , seler, pietruszka korzeń, por, marchew, sól, lubczyk, kurkuma, kompot z mrożonych owoców( jabłko, agrest, aronia, śliwka bez pestki, porzeczka czerwona, truskawka), woda, cukier, sól, pieprz, cukier, olej, woda, łopatka, cebula, koncentrat pomidorowy, makaron świderek, olej, passata podwieczorek- budyń z musem truskawkowym składniki- mleko 3,2%, cukier, woda, mąka ziemniaczana, truskawka | |
WTOREK 15.04.2025 |
śniadanie- parówki, kanapki z masłem, ketchup, herbata składniki- chleb oliwski(mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), masło 83%, cukier, herbata, ketchup Kotlin, parówki wieprzowe obiad - zupa rosół z makaronem , dewolaje z masłem, groszek z marchewką, ziemniaki, kompot jabłkowy wyrób własny składniki- seler, pietruszka korzeń, natka, marchew, makaron nitki, szponder wołowy, ćwiartka z kurczaka, sól, lubczyk, kurkuma, ziele angielskie, liść laurowy, woda, pieprz, filet z kurczaka, groszek z marchewką, śmietana 18% , cukier, jabłko, ziemniaki, masło 83% podwieczorek- kanapki z twarogiem, kawa zbożowa z mlekiem, kiwi składniki- ( mąka żytnia ,mąka pszenna, siemie lniane, słonecznik, grys jęczmienny, grys żytni, drożdże, mąka sojowa, błonnik pszenny, serwatka z mleka), twaróg krajanka, śmietana 18%, mleko 3,2%, cukier, kawa zbożowa | |
ŚRODA 16.04.2025 | śniadanie- zacierka na mleku, kanapki z pomidorem składniki- chleb graham, masło 83%, mleko 3,2%, pomidor, cukier, woda, zacierka obiad- zupa buraczkowa, gulasz z szynki wieprzowej, kasza wiejska, ogórek kiszony, kasza gryczana, kompot wieloowocowy składniki- ćwiartka z kurczaka, seler, pietruszka korzeń, por, marchew, natka, buraczki, kurkuma, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ogórek kiszony, śmietana 18%, szynka wieprzowa, sól, jabłka, cukier, ziemniaki, smalec, papryka słodka, pieprz mielony, koncentrat pomidorowy, woda podwieczorek- kanapki z wędliną wieprzową, herbata, owoc składniki- chleb oliwski, masło 3,2%, herbata, cukier, wędlina Szynka z kurcząt, herbata malinowa, owoc | |
CZWARTEK 17.04.2025 | śniadanie- stół szwedzki, herbata, składniki- chleb orkisz(mąka żytnia ,mąka pszenna, siemie lniane, słonecznik, grys jęczmienny, grys żytni, drożdże, mąka sojowa, błonnik pszenny, serwatka z mleka), masło 83% , cukier, schab wieprzowy, czosnek, papryka słodka, sól, pieprz, sałata, rzodkiewka, ogórek herbata, jajka , ser żółty obiad- zupa marchewkowa, bioderka pieczone, mizeria z ogórka, ziemniaki, kompot z jabłka składniki- ziemniaki, seler, pietruszka korzeń, natka, marchew, ćwiartka z kurczaka, bioderka, ogórek, śmietana 18%, mąka pszenna , masło klarowane, sól, kurkuma, jabłko, cukier, papryka sypka, pieprz, woda, ziemniaki, woda, liść laurowy, ziele angielskie, ogórek, jogurt naturalny, woda, podwieczorek- gofry, kakao, banan składniki- mąka pszenna, jajko, masło 83%, mleko 3,2%, jajko, kakao, banan, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, | |
PIĄTEK 18.04.2025 | śniadanie- bułka z masłem i pastą rybną, papryka, herbata malinowa, składniki- bułka pszenna(mąka pszenna, woda, margaryna, mąka żytnia, cukier, drożdże), sól, masło 83%(śmietana), makrela, musztarda, papryka, herbata obiad- zupa szczawiowa, racuchy drożdżowe z musem malinowym ,lemoniada składniki- ćwiartka z kurczaka, szczaw, drożdże, malina, przyprawa do pizzy, koncentrat pomidorowy, seler , pietruszka korzeń, marchew, por, śmietana 18%, sól, pieprz, lubczyk, kurkuma, woda, ziemniaki, mąka pszenna, cukier, jajko, masło klarowane, liść laurowy, ziele angielskie podwieczorek- wafelek Grzesiek, jabłko składniki- | |
PONIEDZIAŁEK 07.04.2025 |
| |
WTOREK 22.04.2025 | śniadanie- kanapka z wędliną drobiową, biszkopty, herbata, składniki- chleb oliwski(mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), masło 83%, , cukier, herbata, wędlina Szynka z kurcząt, biszkopty obiad- zupa grochowa z kiełbasą, makaron z truskawkami , kompot jabłkowy(owoc świeży) składniki- seler, pietruszka korzeń, zwyczajna, groch łuskany, por, marchew, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, kurkuma, sól, koper, makaron świderek, truskawka, jogurt naturalny, jabłko, cukier, ziemniaki, pieprz, woda, papryka sypka słodka, ziemniaki, cebula, olej, podwieczorek- kasza manna z musem jagodowym składniki- kasza mann, cukier, mleko 3,2%, woda, jagoda | |
ŚRODA 23.04.25 | śniadanie- płatki owsiane na mleku, kanapki z dżemem brzoskwiniowym składniki- chleb graham, płatki owsiane, mleko 3,2%,masło 83%, dżem truskawkowy, cukier, obiad- zupa ryżowa, kotlet drobiowy z brokułem, buraczki, ziemniaki, kompot składniki- ćwiartka z kurczaka, seler, pietruszka korzeń, por, marchew, buraczki, ryż paraboli, lubczyk, kurkuma, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, filet z kurczaka, brokuł , majranek, majonez , papryka, cebula, majonez, jajko, mieszaka kompotowa( agrest, jabłko, wiśnia, truskawka) podwieczorek- kanapki z wędliną wieprzową, herbata, owoc składniki- chleb oliwski, masło 83%, wędlina polędwica sopocka , herbata, cukier, owoc | |
CZWARTEK 24.04.25 | śniadanie- kanapki z pieczonym mięsem, warzywa, herbata składniki- chleb orkisz, masło 83%, schab wieprzowy, sałata, rzodkiewka, pomidor obiad-zupa ogórkowa , pulpety w sosie białym , surówka z kapusty czerwonej, ziemniaki, kompot jabłkowy, składniki- ćwiartka z kurczaka, ogórki kiszone, jajka , seler , pietruszka korzeń, por, marchew, natka pietruszki, łopatka wieprzowa, kapusta czerwona, majonez, mąka pszenna, sól, pieprz, lubczyk, kurkuma, cebula , śmietana 18%, cukier, jabłko, ziemniaki, podwieczorek- muffinki, kakao, owoc składniki- jajka, mąka pszenna, mleko 3,2%, kakao, masło 83%, cukier, soda, proszek do pieczenia, owoc | |
PIĄTEK 25.04.25 | śniadanie- bułki z serem żółtym, papryka, herbata, składniki- bułka pszenna, ser żółtym, cukier, herbata, masło 83%, papryka obiad- zupa koperkowa , kotlet rybny, surówka z marchwi, ziemniaki, kompot składniki- ćwiartka z kurczaka, cebula, koper, seler, por, makaron filet z mintaja, masło klarowane, pietruszka korzeń, marchew, natka, cytryna, sól, lubczyk, kurkuma, pieprz, cukier, olej, ziemniaki, podwieczorek- jogurt truskawkowy (wyrób własny) składniki- |
PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI WYPISANO POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Smacznego !
WYKAZ ALERGENÓW W POSIŁKACH
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
2. Skorupiaki oraz produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne
9. Seler oraz produkty pochodne
10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
11. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na SO2
12. Łubin i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: gluten, mleko, jajka, soi, selera i gorczycy