Dzień | Menu | |
PONIEDZIAŁEK 22.04.2024 | śniadanie- kanapki z masłem i wędliną wieprzową, marchew, słonecznik łuskany herbata składniki- chleb orkisz( mąka żytnia ,mąka pszenna, siemie lniane, słonecznik, grys jęczmienny, grys żytni, drożdże, mąka sojowa, błonnik pszenny, serwatka z mleka), herbata malinowa, marchew, cukier, krakowska parzona , masło 83% obiad- zupa żurek z kiełbasą, naleśniki z musem malinowym, kompot składniki- zwyczajna (mięso wieprzowe 78%,woda, mięso wołowe8%, przyprawy, ekstrakty przypraw, białko wieprzowe, produkt może zawierać: gluten, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i siarczany), ziemniaki , seler, pietruszka korzeń, por, marchew, sól, lubczyk, kurkuma , mąka pszenna , śmietana 18%, kompot z mrożonych owoców( jabłko, agrest, aronia, śliwka bez pestki, porzeczka czerwona, truskawka), woda, cukier, jajka, masło klarowane, żurek w proszku, malina, podwieczorek- banan, mleko 3,2% składniki- | |
WTOREK 23.04.2024 |
śniadanie- kanapki z twarogiem, rzodkiewka, kawa Inka składniki- chleb oliwski(mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), twaróg krajanka, śmietana 18%, masło 83%, kawa Inka, mleko 3,2%, cukier, rzodkiewka, kiełki obiad - zupa marchewkowa, gulasz z szynki z kaszą gryczaną, ogórek kiszony, ziemniaki, kompot jabłkowy składniki- seler, pietruszka korzeń, natka, marchew, ćwiartka z kurczaka, sól, lubczyk, kurkuma, szynka wieprzowa, jabłko, cukier, ziele angielskie, liść laurowy, woda, ogórek kiszony, smalec, śmietana 18%, mąka pszenna podwieczorek- kanapki z wędliną wieprzową, herbata, jabłko składniki- chleb orkisz(mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), masło 83%, jabłko, herbata, szynka wieprzowa sołtysówka(87%, sól, substancje zagęszczające, białko wieprzowe, glukoza), cukier | |
ŚRODA 24.04.2024 | śniadanie- płatki owsiane na mleku, kanapki z dżemem składniki- chleb graham( mąka żytnia, woda, mąka pszenna, płatki żytnie, słód jęczmienny), masło 83% (śmietana), płatki owsiane, dżem, mleko 3,2% obiad- zupa rosół z makaronem, nugetssy z dipem, marchew, kompot z mrożonych owoców składniki- ziemniaki, seler, pietruszka korzeń, natka, marchew, ćwiartka z kurczaka, koper, sól, pieprz, lubczyk, kurkuma, ziele angielski, liść laurowy, jogurt naturalny, makaron nitki z Lubelli, filet z kurczaka, bułka tarta, jajka, czosnek, majonez, mieszanka kompotowa(jabłko, agrest, aronia, śliwka bez pestki, porzeczka czerwona, truskawka), woda , kasza wiejska, smalec podwieczorek- kanapki z wędliną drobiową, pomarańcza, herbata miętowa z rumiankiem składniki- chleb oliwski(mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), masło 83% (śmietana), szynka wieprzowa(szynka 87%, sól, glukoza , białko wieprzowe, produkt może zawierać zboża zawierające gluten(pszenny owsiany, soje, mleko, jajka, seler, gorczycę, herbata miętowa, herbata rumiankowa, cukier, pomarańcza | |
CZWARTEK 25.04.2024 | śniadanie- kanapki z pieczonym mięsem, warzywa , herbata składniki- chleb orkisz(mąka żytnia ,mąka pszenna, siemie lniane, słonecznik, grys jęczmienny, grys żytni, drożdże, mąka sojowa, błonnik pszenny, serwatka z mleka), masło 83% , cukier, schab pieczony, czosnek, papryka, sałata, rzodkiewka, ogórek świeży, herbata obiad- zupa kapusniak, bitki wieprzowe w sosie paprykowym , ziemniaki , kompot z jabłka składniki- ziemniaki, seler, pietruszka korzeń, natka, marchew, ćwiartka z kurczaka,, kapusta biała, schab wieprzowy, smalec, papryka świeża, mąka pszenna, koper, sól, kurkuma, jabłko, cukier, papryka sypka, pieprz, woda, ziemniaki, śmietana 18%, woda, liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki, podwieczorek- muffinki, kakao, owoc składniki- mąka pszenna, soda, jajka, masło 83%, mleko 3,2%, kakao, cukier, cukier waniliowy, cukier puder, posypka | |
PIĄTEK 26.04.2024 | śniadanie- bułka z pastą jajeczną, herbata malinowa, jabłko składniki- bułka pszenna(mąka pszenna, woda, margaryna, mąka żytnia, cukier, drożdże), sól, masło 83%(śmietana), herbata malinowa, cukier, jabłko, jajka, majonez obiad- zupa koperkowa, kotlet rybny, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki ,lemoniada składniki- ćwiartka z kurczaka, seler , pietruszka korzeń, marchew, por, masło klarowane, olej rzepakowy, sól, pieprz, lubczyk, kurkuma, woda, ziemniaki, cytryna, ziemniaki, filet z mintaja, jajka, kapusta kiszona, koper, śmietana 18% podwieczorek- kasza manna z musem składniki- kasza manna, cukier, jagoda, woda, mleko 3,2% | |
PONIEDZIAŁEK 29.04.2024 |
| |
WTOREK 30.04.2024 | śniadanie- parówki wieprzowe, kanapki z masłem, ketchup, herbata składniki- chleb oliwski(mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), masło 83%, pasztet drobiowy , kawa zbożowa, cukier, mleko 3,2% obiad- zupa z fasolki szparagowej , kotlet drobiowy, buraczki, ziemniaki, kompot jabłkowy(owoc świeży) składniki- seler, pietruszka korzeń, por, marchew, fasola szparagowa, śmietana 18%, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, kurkuma, sól, cebula, jabłko, cukier, ziemniaki, pieprz, woda, ćwiartka z kurczaka, buraczki, filet z kurczaka, podwieczorek- kanapki z dżemem, mleko, owoc składniki- chleb oliwski(mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), masło 83%, dżem truskawkowy, mleko 3,2%, owoc | |
ŚRODA 01.05.24 | śniadanie- składniki- obiad- WOLNE podwieczorek- składniki- | |
CZWARTEK 02.05.24 | śniadanie- stół szwedzki, herbata składniki- chleb orkisz(mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), masło 83%, schab wieprzowy, sól, czosnek, papryka słodka, sałata, rzodkiewka, herbata, ogórek świeży, ser żółty, jajka obiad- zupa barszcz ukraiński, bioderka pieczone, groszek z marchewką, ziemniaki, kompot jabłkowy składniki- ziemniaki, seler, pietruszka korzeń, marchew, barszcz ukraiński, ćwiartka z kurczaka, marchew, jabłko, bioderka, masło 83%, groszek z marchewką , masło klarowane, sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie, marchew mini, lubczyk, kurkuma , podwieczorek- pianka brzoskwiniowa z musem składniki- jogurt naturalny, żelatyna, brzoskwinia, truskawki, | |
PIĄTEK 03.05.24 | śniadanie- składniki- obiad- składniki- WOLNE podwieczorek- składniki- |
PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI WYPISANO POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Smacznego !
WYKAZ ALERGENÓW W POSIŁKACH
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
2. Skorupiaki oraz produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne
9. Seler oraz produkty pochodne
10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
11. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na SO2
12. Łubin i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: gluten, mleko, jajka, soi, selera i gorczycy